mandag 23. januar 2012

For lite vann..

Somvanlig nar jeg er pa tur, blir jeg i allefall minst en gang uttorket, da jeg stutser rundt pa eventyr, og helt glemmer av a drikke.

Sa i dag har jeg hatt "ligge i senga dag" med giga hodepine, kvalme og generelt vaert syk. Har salttabeletter jeg skal ta sammen med vann. Resultatet ble skumming rundt munnen og enda mer kvalme. Kan muligens tenke meg at det er slik det foles a ha rabies.. for ikke greier jeg drikke og jeg bare frader nar jeg tar medisinen min (som er salttabeletter). Men begynner a bli bedre na, har drukket 1.5 liter vann, og jeg greier a sitte oppe sa lenge jeg ikke snur meg fort.

I gar tok jeg toget ut til Batu Caves, som ligger 13 km utenfor byen. Bare det a komme seg pa rett tog var jo litt av en seanse, men det gikk. Hulene er egentlig tre huler som henger sammen, og den mest populaere hulen er Tempel Cave, som er destinasjonen for et tusentalls pilgrimmer som kommer hit under festivalen de har i januar og februar. Sa det var kjempemange der i fantastiske drakter, med barbert hode (og med gullmaling pa hodet), som bar inn sine offergaver til tempelet inne i hula. For a komme inn ma man ga opp 272 trappetrinn. Hadde egentlig gatt ganske greit det, hadde det ikke vaert for at man ma ga sikksakk forbi alle andre som ogsa skal opp, men som ikke orker mer enn 10 trinn i gangen. For til dette templet gar alt fra gamle mennesker pa 90 til sma unger pa 2 ar. Inne i hulene er det dekorert med sma alter, statuer og brennende lys, i tillegg til selve tempelet. Det huser ogsa et ukjent antall aper, som er temmelig frempa i forhold til a kunne ta for seg av va du matte ha i vesken din. Sa det er bare a holde fast det man har med.

Etter hulene dro jeg inn til sentrum av K.L for a sjekke ut Twin Towers, visstnok et "most do" nar man er inne i byen. Ganske imponerende, men det er nesten umulig a bevege seg rundt ved tarnene, da det er stappfult av mennesker. Det ligger en fin park pa baksiden av tarnene, sa jeg spaserte litt rundt der og kikket. Toget stoppet midt inne i et gigantisk kjopesenter, sa jeg brukte nok lengre tid pa a finne igjen togstasjonen der, enn hva jeg brukte pa a faktisk vaere turist inne i byen.

I Chinatown tok jeg runden til en plass hvor man kan teste ut fisketerapi. Man setter ganske enkelt beinene i et basseng med fisker, assa spiser de dod hud. Temmelig ekkel opplevelse. I allefall idet man skal sette beina neddi.. Fiskene strommer til, og begynne a spise av beina dine straks de nar vannflaten. Helt sinnsykt jevlig. Men, na er det provd.

Bare to dager igjen i Malaysia na for jeg drar til Fillipinene, de dagene gar nok mest med til a dasse rundt og ikke minst drikke vann.

1 kommentar:

  1. Urk! Slike fiskegreier har jeg sett flere steder. Må beundre motet til til å prøve :p Høres ut som reisen er knall og at du koser deg masse :) Husk å drikke masse masse masse vann :D

    SvarSlett